Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Οι Νίκες θέλουν ηγέτες που έχουν απήχηση πέρα από τα στενά κομματικά όρια


 Δύο χρόνια μετά την ΝΙΚΗ της ΝΔ στις εκλογές του 2019 στην πόλη μας εξακολουθούν και επικρατούν οι ιδεοληψίες της Αριστεράς. 

Στο τιμόνι του δήμου βρίσκεται ένας κεντροαριστερός δήμαρχος ο κος Γιώργος Χατζηδάκης και ακολουθεί όπως είναι λογικό μια κεντροαριστερή λογική επίλυσης των προβλημάτων της πόλης. 

Στην κεντροδεξιά μετά την ΝΙΚΗ του κ. Γιάννη Αναγνώστου το μακρινό 2006 επικρατεί αδικαιολόγητη  "φαγωμάρα" και οι δύο κεντροδεξιές παρατάξεις με τους επικεφαλής τους δεν πείθουν ούτε τους ψηφοφόρους της ΝΔ όπως όλοι είδαμε στις εκλογές του 2019. 

35% πήρε η ΝΔ στην πόλη μας (Ιούλιος 2019)  25% πήραν και οι δύο μαζί οι υποψήφιοι των δύο κεντροδεξιών παρατάξεων (Μάιος 2019) αφού τρίτη δεν υπήρχε,  και αφού  οι προσπάθειες της ΝΔ για κοινό υποψήφιο δεν ευδοκίμησαν. Έτσι η επιλογή του πρώην ευρωβουλευτή Κώστα Πουπάκη απαξιώθηκε από όσους ανά έτος βλέπουν άλλον "Μεσσία" για την πόλη μας. 

Η πόλη "βουλιάζει κάθε μέρα όλο και περισσότερο και η κεντροδεξιά δεν έχει αξιόπιστη διαφορετική πρόταση για αυτήν , συμφωνώντας μέσα στα δημοτικά συμβούλια με θέσεις που δεν έχουν ουδεμία σχέση με την φιλελεύθερη παράταξη ενώ και οι δύο κεντροδεξιές παρατάξεις εμφανίζονται και υιοθετούν με λαϊκιστική λογική  , οιαδήποτε ανοησία και ιδεοληψία της Αριστεράς. 

Το ιστολόγιο αυτό και ό,τι ακολουθήσει,  επέλεξε τον δημοσιογράφο Σταύρο Μαρίνη για την διαχείριση των αναρτήσεών μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει διαφωνώντας με  πολλές από τις απόψεις που έχει εκφράσει δημόσια ( Δημόσια Περιουσία, ΚΥΤ Υμηττός, κ.ο.κ) και το έπραξε επειδή τον θεωρεί τον πιο δραστήριο κεντροδεξιό δημοσιογράφο της πόλης,  έστω και εάν δέχεται επιθέσεις από όσους θεωρούν  πως βάλλονται από τις αλλαγές που προτείνει αλλά και την αδυσώπητη κριτική που ασκεί όχι μόνο στους έχοντες την εξουσία , αλλά και σε αυτούς που με την ψήφο τους αποφασίζουν για το μέλλον της πόλης. 

Γιατί για εμάς ο πολίτης δεν είναι άμοιρος ευθυνών, κυρίως όταν με την ψήφο του απομακρύνει τους ικανούς αναζητώντας κάθε φορά κάτι καλύτερο που στην πράξη αποδεικνύεται χειρότερο. 

Είναι σαφές πως η επιτυχία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πως έχει φέρει στο κόμμα της ΝΔ  ανθρώπους που δεν είχαν ψηφίσει ΠΟΤΕ πριν ΔΕΞΙΑ , και πλέον έχει καθιερώσει την κυριαρχία του στο κέντρο , που διαχρονικά βγάζει κυβερνήσεις. 

Αυτό θέλουμε και για την πόλη μας,  και φυσικά δεν ενστερνιζόμαστε την άποψη του να δημιουργήσεις ¨δεξιά συνείδηση" θεωρώντας πως είναι τόσο αόριστος ο όρος , που αμφιβάλλουμε σε ποιο βαθμό υπάρχει ακόμα και σε όσους υπερψήφισαν τη ΝΔ στις εκλογές του 2019. 

Έτσι ίσως έχουμε επιλέξει τον λάθος άνθρωπο να μας "κάνει την δουλειά",  παρόλο που τον θεωρούμε πραγματικά ιδεαλιστή και πιστό σε ό,τι πρεσβεύει. Δεν συμφωνούμε με τον φανατισμό του αλλά όπως  λέει συχνά ο ίδιος: "ο κόσμος αλλάζει μόνο από "φανατικούς" και όχι μετριοπαθείς που δεν επιζητούν καμία αλλαγή,  και η παγκόσμια συγκυρία τον "δικαιώνει" αφού βλέπουμε να συμβαίνουν απίστευτα έως χθες πράγματα. Μέχρι και νέα εποχή Ψυχρού Πολέμου κάτι που θεωρούμε πως δεν θα ωφελήσει κανέναν. 

Με όραμα μας την ένωση και την προβολή των ικανών αρχίζουμε το δικό μας διαδικτυακό ταξίδι , όχι ως συνέχεια κάποιου προηγούμενου αλλά με την πεποίθηση πως και εμείς αλλάξαμε και μάθαμε από τα λάθη του παρελθόντος. 

Ξεκινάμε λοιπόν σήμερα μια προσπάθεια που εάν και είναι διαχρονική για το καλό της πόλης,  δεν μπορεί παρά να μην έχει στόχο τις κάλπες του 2023. 

Γιατί καλή η κριτική της αντιπολίτευσης στα δημοτικά συμβούλια όταν βέβαια είναι εποικοδομητική και όχι λαϊκιστική , αλλά χωρίς να έχεις θέσεις ευθύνης δεν μπορείς να κάνεις όσες μεταρρυθμίσεις δεν έγιναν χθες , και απειλούν την πόλη μας και τον δήμο σήμερα αλλά κυρίως αύριο. 

Οι προκλήσεις του αύριο είναι μεγάλες και η πόλη μας κινδυνεύει να γίνει πέρασμα για όσους επισκέπτονται την επένδυση στο  Ελληνικό ,  χωρίς ουσιαστικό κέρδος για την Ηλιούπολη  και με ανυπολόγιστη για την καθημερινότητά μας  ζημιά,  την μεγάλη κυκλοφοριακή επιβάρυνση που και χωρίς την επένδυση είναι ήδη μη υποφερτή. 

Οι Νίκες θέλουν ηγέτες,  και στελέχη που μπαίνουν στην πολιτική για να δώσουν και όχι για να εξυπηρετήσουν προσωπικά συμφέροντα ή στην χειρότερη για να πάρουν και δεν εννοούμε φυσικά για την Αγάπη του κόσμου. 

Και βέβαια οι Ηλιουπολίτες και οι Ηλιουπολίτισσες θα πρέπει να αποφασίσουν σε τι πόλη θέλουν να ζήσουν,  επιλέγοντας όσους θεωρούν ΙΚΑΝΟΥΣ  να το πράξουν αυτό,  ακόμα και πέρα από την κομματική τους ταυτότητα ή ακόμα και την ιδεολογία τους , αφού δυστυχώς στις μέρες μας δεν είσαι ό,τι ΔΗΛΩΣΕΙΣ! 

Πόσοι δεν καμώθηκαν τους αδιάφθορους και τους εξυγιαντές της τοπικής πολιτικής σκηνής και αποδείχθηκαν απλώς φασίστες; 

Συντακτική Ομάδα "Νέα της Ηλιούπολης" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου